miniRivalklubben - Verksamhetsberättelse juli 2000 - juni 2001

Verksamheten har fortsatt på en inslagen väg där regattorna mer och mer utökats också till sociala träffar med fler individuella profileringar. En mycket lyckosam premiär bjöd Birgit och Bertil Gunne på när vi fick gästa deras Roslagsparadis Granhamnsören den sista lördagen i juli år 2000. Vi välkomnades till deras hamn, sandstrand, klippromenad och inte minst deras fina sommarhus. Vid eftersnack över Birgits kaffe och nygrillade korvar längtade vi redan till att få komma åter.

Vi träffades senare under året i Grythem, Örebro där Marianne och Bengt ordnade knytkalas och möjlighet till övernattning redan på fredagskvällen. Mycket stämningsfull avslutning på "start"-berget med kluckande Hjälmarvatten och rödvin. I juni 2001 bjöds vi in av arrangörerna för Båtens Dag i Södertälje att segla vid Marinan tillsammans med allehanda båt-/sjö och segeluppvisningar samt servering, sång och glädje på land. En bättre propagande för miniRivalsegling kunde vi inte önskat oss när Henn Avasalu som kunnig speaker och domare förmedlade sina intryck via högtalarsystemet. Gästerna / åskådarna kunde då på ett enkelt sätt förstå vad som hände på banan, vem som hade fel/rätt och en hel del bakgrund både om de deltagande seglarna, deras båtar och Rival 22. Tack Henn för en storartad insats.

miniRival i ett nötskal - en gemensam grund i klassregel och kappsegling men med individuella arrangemang som speglar alla aktivas mångfald i ideer och lokala förutsättningar. Uppsala, Hässelby och Nynäshamn är andra säkra arrangemang med sina specialiteter. Nästa år kommer Västerås igen som arena och Henke har redan aviserat vissa spännande nyheter.

Styrelsen arbetar med direkta kontakter och informella möten i samband med regattorna. Inga speciella problem eller frågor har förmörkat vår himmel. Allt ser ljust ut och vi har följt de vanliga spåren. En förstärkning har skett genom att Henrik Johnsson har åtagit sig jobbet att bättre sköta våra internetsidor.

Resultaten då. Klassmästare 2000 blev Claes Eklund, Örebro genom vinsten i Uppsala. Bengt Österlind, Hässelby blev Rankingmästare år 2000. Årets Rookie -2000 blev Jonny Karlsson, Katrineholm. Säsongen 2001 har inletts med fina startfält. Rookies som kämpar om vinsten är bl.a. Tomas Österlind och Harry Armasson, båda från Hässelby.

Styrelsen ser med tillförsikt på framtiden. Viss nybyggnation men också en del skrov/däck som byter ägare gör att vi får ett tillskott av aktiva. Tyvärr låter några sina båtar vila men de kommer förhoppningsvis fram igen.

Välkomna alla till vår verksamhet.

Ordförande Mats Åhlander

V Ordförande Bengt Eklund

Kassör Bengt Österlind

Sekreterare Joakim Nord

Klassning Petter Larsson